Welke LED verlichting voor de woonkamer?

Welke LED verlichting voor de woonkamer
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
Steeds meer mensen stappen over naar led verlichting. Deze vorm van verlichting is veel duurzamer dan andere vormen van verlichting. Toch zijn veel mensen nog terughoudend als het gaat over ledverlichting.

Waarom zijn mensen zo terughoudend?

Als mensen denken aan ledverlichting denken ze al snel aan kil licht met koude tonen. Dat is natuurlijk niet de sfeer die je in je woonkamer wilt hebben. Gelukkig komen er steeds meer ledlampen op de markt die warmer licht geven. Denk aan mooie led plafondverlichting of kroonluchters met warme ledverlichting. In dit artikel gaan we wat dieper in op waarom ledverlichting de perfecte vorm van verlichting is voor elke woonkamer.

Voordelen van ledverlichting

Laten we het eerst eens hebben over de vele voordelen van ledverlichting. Dat zijn er namelijk nogal wat. Het meest voor de hand liggende voordeel van ledverlichting is de duurzaamheid. Zo verbruikt ledverlichting veel minder stroom dan traditionele verlichting. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Daarnaast gaat ledverlichting een stuk langer mee. Gloeilampen branden bijvoorbeeld maar 2000 uren (ongeveer een jaar). Hierna kun je ze weggooien. Bij ledverlichting is dit 20000 tot wel 60000 branduren. Dit betekent dat ledlampen zo’n 15 jaar meegaan. 15 keer zo lang dus.

Ledverlichting; voor ieder wat wils

De dagen dat ledverlichting bestond uit een beperkt aanbod van witte spots hebben we al lang achter ons gelaten. Het aanbod van verschillende ledlampen en soorten ledverlichting wordt steeds uitgebreider. Of je nu op zoek bent naar een plafondlamp voor in je woonkamer, ledstrips voor in de boekenkast of een nieuwe tafellamp ledverlichting is de way to go.

Dit is waarom woonkamer verlichting belangrijk is

Juist in de woonkamer is verlichting erg belangrijk. Verlichting heeft namelijk een groot aandeel in het bepalen van de sfeer. Of het nu gaat om natuurlijke verlichting vanaf buiten of binnenverlichting het heeft allemaal invloed op de uitstraling van je woonkamer. Verlichting kan je woonkamer maken of kraken. Dit is juist waarom ledverlichting de trend is. Er zijn namelijk zo veel verschillende toepassingen met ledverlichting dat je precies kan bepalen wat voor lampen waar komen en hoe het licht eruit komt te zien (warm, koud, fel etc.). Er zijn tegenwoordig zelfs smart ledlampen te verkrijgen, waarbij je via een app zelf precies kunt bepalen hoe het licht van de lamp eruit komt te zien.