Welke kranen bij welk interieur?

Welke kranen bij welk interieur
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Het op zoek gaan naar accessoires voor in de badkamer is misschien wel het leukste wat je kan bedenken als het gaan om het aanleggen van een nieuwe badkamer. Er zijn natuurlijk tal van badkamertrends te bedenken waar je eventueel rekening mee kunt houden, maar het gaat voornamelijk om je eigen wensen en de mogelijkheden die je hebt qua ruimte en budget. Het kiezen voor mooie kranen voor in de badkamer is tegenwoordig misschien ook niet meer zo makkelijk als dat het vroeger was. Toen had je vaak de keuze uit een beperkt aantal en soorten kranen terwijl het nu heel divers is. Toch is er voor elk interieur een kraan bij!

Verschillende soorten kranen voor in de badkamer

In de badkamer heb je natuurlijk verschillende kranen die kunnen worden geplaatst. Zo zijn er badkranen, douchekranen en ook wastafelkranen. Binnen elke soort heb je ook weer verschillende variaties, en het is maar net de vraag welke soorten kranen je zou willen plaatsen. Dit heeft vaak te maken met het interieur en de toepassing van diverse designs. Daarnaast gaat het er ook om welke kranen je praktischer vind in gebruik en welke niet. Zo kiezen vele mensen ervoor om te kiezen voor een kraan met één hendel, terwijl anderen het weer makkelijker vinden om een kraan te hebben met twee knoppen.

Kiezen voor stijlen en materialen

Naast de mogelijkheid om te kiezen voor verschillende soorten kranen, kun je natuurlijk ook kiezen voor verschillende materialen. Hierbij gaat het erom wat je mooi vindt. Zo zijn er bijvoorbeeld kranen die gemaakt zijn van chroom, RVS of misschien wel van goudkleurig materiaal. Wat ook steeds meer in trek is, is een kraan met een matzwarte afwerking. Dit zie je ook vaak terug in douchekranen. De badkamerkranen zijn ook niet meer in één standaard uitvoering te verkrijgen, maar je hebt nu te maken met verschillende stijlen. Deze stijlen kun je goed overeen laten komen met de rest van de inrichting van de badkamer.

Badkamerkranen installeren of laten installeren?

Wanneer een badkamerkraan of een onderdeel ervan versleten of aan vervanging toe is, kan het makkelijk zelf worden gerepareerd of worden vervangen, mits je hier handig in bent. Er komen allerlei professionele gereedschappen bij kijken waardoor het niet voor iedereen even makkelijk is om het te doen. Het is aan te raden om een professionele installateur langs te laten komen zodat de kranen op de juiste manier worden geplaatst en je achteraf niet voor vervelende situaties (zoals bijvoorbeeld een lekkage) komt te staan.

Met mogelijkheden in overvloed, kan het wat lastig zijn om je badkamer snel in te richten met kranen. Neem daarom ook goed de tijd om je te verdiepen in de verschillende mogelijkheden die je hebt.