Welke barbecue moet je kiezen?

welke barbecue moet je kiezen
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Wil je weten welke barbecue je het beste kunt kopen voor komende zomer? Lees dan even mee. We vertellen je in dit artikel graag iets over verschillende soorten bbq’s. Het hangt van je persoonlijke voorkeur en vooral smaak af wat de beste keus is voor jou en welke barbecue je moet kopen. En je hóeft niet te wachten tot het voorjaar of de zomer. Barbecueën in de winter is namelijk ook een activiteit die steeds meer een trend wordt!

Houtskoolbarbecue: voor de echte bbq-smaak

Heerlijk met je vrienden rond de barbecue in de tuin. Het knapperende geluid van het vuur als je ligt in hangmat met een stevige hangmatstandaard, de typische geur van houtskool, die ook de heerlijke smaak geeft aan alles wat je op de grill legt. Satétjes, steaks, burgers of vis, maar ook groentespiesjes zijn een ware traktatie als je ze bereidt op een traditionele barbecue op houtskool.

Spreekt dit je aan, dan kun je dus het beste een houtskool barbecue kopen. Je steekt dit type bbq aan met aanmaakblokjes, briketten en kooltjes. Steek een houtskoolbarbecue ruim voordat je wilt eten aan. De producten moeten beslist niet in de vlammen liggen, dus enig geduld is hier echt op zijn plaats. Wacht tot de vlammen net gedoofd zijn en de kolen gloeien. Dan bereik je het mooiste en lekkerste resultaat!

Een goede barbecue kopen

Een goede barbecue is één, maar goede grillmaster skills en mooie producten zijn minstens zo belangrijk. Alleen dan kun je je gasten echt wat lekkers voorschotelen. Houtskoolbarbecues zijn er in allerlei soorten en maten en ook in verschillende prijsklassen. Kies je voor goede kwaliteit, dan heb je van je barbecue je jarenlang plezier. Kijk eens in de collectie van Weber Amersfoort, daar heb je heel veel keus.

Grillen op een elektrische bbq

Als je last minute wilt barbecueën, of je hebt geen geduld óf je wilt binnen barbecueën, dan is een houtskoolbarbecue niet geschikt. Dan kun je beter kiezen voor een elektrische. Stekker in het stopcontact, op temperatuur laten komen en grillen maar. Elektrisch barbecueën is een gezonde manier van bereiden en absoluut lekker, maar hier ontbreekt wel de gerookte smaak. De elektrische  bbq is geschikt voor binnen en buiten.

Op gas barbecueën

Een andere optie als je liever niet op houtskool barbecuet is de gasbarbecue. Die is ook direct klaar voor gebruik en hiermee kun je het vuur wat makkelijker temperen voor een gelijkmatige garing. De gasbarbecue is niet zo geschikt voor binnen.