Wat te doen tegen wallen: 5 handige tips

Wat te doen tegen wallen
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Wallen onder de ogen, we vinden ze vaak vervelend. Je kunt er erg zelfbewust van worden en daardoor ook weer onzeker worden. Maar waar komen die wallen nu vandaan en wat te doen tegen wallen?

Oorzaak van wallen onder de ogen

Er zijn eigenlijk veel verschillende oorzaken van wallen onder de ogen. Dit kan vermoeidheid zijn, maar ook stress, verkeerde voeding of zelfs erfelijkheid. Wanneer het gaat om vetophoping is dit vaak erfelijk. Vaak gaan de wallen ook gepaard met donkere kringen onder de ogen. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om deze plekken weg te krijgen!

Wat te doen tegen wallen: belangrijke tip!

Zorg voor een goede oogverzorging. Zorg dat je tweemaal daags, dus ’s ochtends én ’s avonds je gezicht en vooral je ogen goed reinigt. Hier heb je diverse crèmes voor. Zo zorgt een nachtcrème dat de huid goed gehydrateerd wordt. Dagcrème is over het algemeen wat minder vet, zodat je huid niet zo glimt.

Drink voldoende

Ja, ook genoeg drinken heeft invloed op wallen en kringen onder de ogen. Door dehydratatie kan het namelijk komen dat de bloedvaten onder je ogen vergroten en opzwellen met donkere kringen tot gevolg. Drink daarom minstens 1,5 liter per dag.

wat te doen tegen wallen - genoeg drinken

Slaap voldoende

Ook door onvoldoende slaap kunnen wallen ontstaan. Vocht hoopt zich dan namelijk op onder de ogen, waardoor je wallen krijgt. Zorg daarom dat je zo’n 6 tot 9 uur slaap per nacht krijgt. Tip: Zorg voor een consequent ritme en ga elke avond rond dezelfde tijd naar bed.

Stop met roken

Rook je? Stop er dan mee! Want ook roken zorgt voor die vervelende wallen onder de ogen. Roken zorgt er namelijk voor dat je bloedvaten beter zichtbaar worden aan de oppervlakte van je huid. En dat is nu juist wat we niet willen. Dus misschien toch eens tijd om die sigaret te laten liggen?

wat te doen tegen wallen - theezakjes op ogen

Tip van oma: afgekoelde zakjes met kamillethee

En dan de laatste tip: leg 2 afgekoelde theezakjes met kamillethee onder je ogen. Dit zorgt voor een betere doorbloeding, waardoor de wallen en donkere plekken langzaamaan moeten gaan verdwijnen. Dus, geniet eerst van een heerlijk kopje thee (of twee) en leg ze daarna op de plekken. Wel eerst even af laten koelen!

Bron afbeeldingen: Pixabay, Pinterest (Ladylemonade.nl, gezonderleven.com)