Dagje weg: wat te doen in Utrecht?

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Zin in een dagje uit? Bezoek eens de prachtige oude stad Utrecht! Een echte aanrader voor iedereen. Utrecht ligt centraal gelegen en biedt veel leuke dingen om te doen, van winkelen en uit eten tot aan interessante musea en prachtige oude grachten. Inspiratie nodig? Bekijk hier onze top 5 dingen te doen in Utrecht!

Domtoren

De Domtoren is waarschijnlijk wel het meest karakteristieke bouwwerk van de stad Utrecht. De 112 meter hoge toren steekt namelijk boven de meeste gebouwen uit en is niet te missen. Beklim de 465 treden voor het adembenemende uitzicht over Utrecht en de gehele regio. De bouw van de Domtoren is al in 1321 begonnen, dus een mooi stukje geschiedenis om te bekijken.

wat te doen in utrecht - domtoren

DOMunder

Als je dan toch bij de Domtoren bent, neem dan ook meteen een bezoekje aan DOMunder, een ontdekkingreis door de 2000 jaar geschiedenis van het domplein. Van de Romeinen, de roemrijke middeleeuwen tot aan het herbeleven van de storm van 1674.

Oudegracht

De Oudegracht is één van de bekendste straten in Utrecht en mag je eigenlijk niet missen tijdens je bezoek in Utrecht. Het ligt precies in het midden van het centrum, waar nog vele oude kleine koopmanshuizen te zien zijn. Zo ook het kleinste huisje aan de Oudegracht, nummer 133. Dit huisje is in de 14e eeuw gebouwd. Ook de Winkel van Sinkel, het Stadhuis en de vele werfkelders zijn hier te vinden. Een leuke plek om meteen een terrasje te pakken!

Wat te doen in Utrecht - Oudegracht

Oude Hortus

Wil je ontsnappen aan de drukte van de stad? Bezoek dan het Oude Hortus, de botanische tuin van de Universiteit Utrecht. Je vindt er prachtige planten, bloemen en bomen. Een mooie plek om even te genieten van de mooie natuur om je heen. Bij het museumcafé kun je ook nog eens heerlijk lunchen.

Spoorwegmuseum

Het Spoorwegmuseum is een museum voor jong en oud. Het ligt op loopafstand van het centrum en is zeer goed bereikbaar. Stap in de wereld van treinen en laat je verwonderen door het prachtige pand. Daarnaast zijn er veel leuke activiteiten te doen voor iedereen. Je kunt zelfs een soort actbaanritje doen, waarin je een reis maakt langs levensgrote treinen en locomotieven!

Natuurlijk is er, nog veel meer te doen in Utrecht. Utrecht is een bruisende stad, waar je ook heerlijk kunt eten, drinken en natuurlijk winkelen. Zo is er voor iedereen wat leuks te doen!

Bron afbeeldingen: Pinterest (zoom.nl), Pixabay