Wat te doen in Parijs?

Wat te doen in Parijs
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Altijd al naar Parijs willen gaan? Het is een prachtige stad, een stad waar eigenlijk iedereen eens geweest moet zijn. En het ligt niet eens ver weg! De Thalys brengt je bijvoorbeeld binnen 3 uur van Rotterdam naar de Stad der Liefde. Maar wat mag je nu echt niet missen? Wat te doen in Parijs? Lees onze tips en ga op avontuur uit!

De bekende trekpleisters die je niet mag missen

Parijs heeft diverse bekende attracties, die je eigenlijk niet mag missen bij een bezoekje. Eén daarvan is natuurlijk de Eiffeltoren. De bekende toren ligt gewoon in het centrum en is makkelijk te bereiken. Daarnaast liggen er ook prachtige parken in de buurt en omheen, waar je heel relaxt kunt wandelen. Een andere trekpleister is de Arc de Triomphe, waar één van de drukste verkeerspleinen omheen ligt. De Arc is gebouwd ter ere van de overwinning van Napoleon bij de slag bij Austerlitz tegen de Oostenrijkers. De boog staat ook in één rechte lijn met het Louvre. Dus als je de straat uitloopt, kun je ook nog een bezoek brengen aan één van de mooiste musea van Europa. Een bezoek waard!

Wat te doen in Parijs - Louvre

Winkelen in Parijs

Parijs is natuurlijk bij uitstek dé stad om te winkelen. Voor iedereen is er wat wils. Of je nu een grote of kleine portemonnee hebt. De stad zit vol met Franse modeketens en exclusieve boetiekjes. Bekendheden van over de hele wereld bezoeken de stad voor de laatste fashion. Bezoek eens Galeries Lafayette, het bekende warenhuis van Parijs, of de wijk Montmartre, met haar hippe boetieks.

Wat te doen in Parijs

Eten en drinken in Parijs

Na het drukke winkelen en rondlopen is het natuurlijk ook tijd om even te lunchen of te dineren. Een drankje kan er ook wel in! Gelukkig biedt Parijs meer dan 8000 restaurants waar je terecht kunt, van bistro’s en cafés tot aan 3-sterrenrestaurants. Terrasjes zijn er daarom ook genoeg. Let wel op dat je drankje duurder op het terras is, dan wanneer je hem binnen aan de bar drinkt. De prijzen zijn aan de prijs, dus schrik niet!

Wil je Parijs echt ontdekken? Loop dan zoveel mogelijk overal heen en kies eens een straatje waar wat minder mensen zijn. Parijs biedt veel plekken om te ontdekken, die je niet snel op internet vindt. Het is een bruisende stad, waar altijd wat te beleven valt. Veel plezier!

Bron afbeeldingen: Pexels