Wat te doen in Brussel?

Wat te doen in Brussel?
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Weekendje weg? Dan denken we al snel aan Parijs, Berlijn of Londen. Dat terwijl Brussel ook een levendige en bruisende stad is, met veel bezienswaardigheden. De stad is bijzonder internationaal, vanwege het Europees Parlement en biedt vele leuke plekken om lekker te eten of gewoon te winkelen. Natuurlijk zijn er ook leuke bezienswaardigheden, waar je echt even langs moet lopen. Dus, wat te doen in Brussel?

De bezienswaardigheden in Brussel

Laten we beginnen met het bekendste mannetje van Brussel: Manneke Pis. Het is slechts 58 centimeter hoog, maar wel wereldberoemd. Het originele beeldje is in 1619 gemaakt en is meerdere keren ‘ontvoerd’. Daarnaast heeft het Manneke meer dan 700 kledingstukken in zijn kledingkast hangen. Wie weet heeft hij tijdens jouw bezoek er eentje aan?

Van klein naar groot: in Brussel vind je ook het Atomium, een kunstwerk gemaakt voor de Wereldtentoonstelling in 1958. Het atomium stelt de atomen van een ijzermolecuul voor, alleen dan 150 miljard keer vergroot. Geniet vanuit de hoogste bol van een schitterend uitzicht over de stad.

Wat te doen in Brussel

Bezoek ook eens de Grote Markt

Ook de Grote Markt in het centrum van Brussel is een prachtige plek om even te genieten van de stad. Het plein is omringd door prachtig versierde gebouwen en staat zelfs op de werelderfgoedlijst van Unesco. Ook het Stadhuis is gelegen aan de Grote Markt, een prachtig gebouw om te zien.

Wat te doen in Brussel: Kunst op straat

Geen zin om het museum in te gaan, maar ben je wel in een kunstzinnige bui? Brussel zit vol met prachtige street art. Je kunt dus heel goed op zoek gaan naar de prachtigste kunstwerken, gewoon op de straat. Je kunt bijvoorbeeld van te voren een leuke route maken of op de bonnefooi op avontuur uit. Op deze manier ontdek je de mooiste kunst.

wat te doen in brussel 2

Eten in Brussel

Zoals we dat natuurlijk verwachten van een hoofdstad, zit Brussel vol met leuke restaurants en cafés. Maar niet alleen voor diner of een lekker Belgisch biertje is Brussel de geschikte stad. Probeer tussendoor eens de befaamde wafels, of Gauffres. Voor één euro kun je ze al kopen. Of loop eens één van de vele bonbon winkels binnen en haal een doosje met heerlijke chocolaatjes. Een fijne afwisseling na bijvoorbeeld shoppen in de vele vintage winkels of op de talloze rommelmarktjes. Wat te doen in Brussel? Genoeg dus!

Bron afbeeldingen: Pexels, Pinterest (Knack Weekend,