Wat te doen in Breda: onze tips

wat te doen in breda
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Zin in een dagje weg? Ga eens naar Breda! Er is namelijk genoeg te doen in deze gezellige stad. Winkelen, cultuur, kunst, een stapje terug de geschiedenis in… En natuurlijk de gezellige terrasjes! Breda is zelfs in 2017 uitgeroepen tot Beste Binnenstad van Nederland. Wij hebben een aantal leuke bezienswaardigheden voor je op een rij gezet.

Het centrum van Breda

Breda is een leuke stad om door heen te lopen. Het is niet groot en voelt lekker knus aan. Eén van de bezienswaardigheden midden in het centrum is de Grote Kerk. Een prachtige oude kerk die je ook kunt bezoeken. Wanneer je naar de Grote Kerk toeloopt, kom je ook vanzelf bij de Grote Markt, een gezellig plein met leuke terrasjes. De perfecte plek om je dag te starten en natuurlijk weer te eindigen. In het centrum vind je ook alle leuke winkels. Van de grote bekende ketens tot aan kleine boetiekjes.

wat te doen in breda - grote kerk

Begijnhof

Wil je even terug in de tijd? Neem dan een bezoekje aan het Begijnhof en waan jezelf even in de 13e eeuw. Veel vrouwen kozen vroeger voor het kloosterleven of het leven als begijn. Er ontstonden in die tijd veel stichtingen, waaruit klooster- en begijnengemeenschappen uit voorkwamen. Zo ook die van Breda. Kleine huisjes, hofjes met kruidentuinen, een kerkje. Loop er eens doorheen en kom tot rust in de serene omgeving. In het Begijnhof Museum kun je meer te weten komen over bijvoorbeeld de leefomstandigheden.

Ga op zoek naar street art

Je zou het niet verwachten van zo’n oude stad als Breda, maar wist je dat je in Breda heel veel street art kunt vinden? Mede dankzij het project Blind Walls kom je kunstwerken van bekende en onbekende artiesten van over de hele wereld tegen. Op de site vind je de locaties van de verschillende kunstwerken en kun je de achtergrondinformatie opzoeken. Ook filmpjes van hoe de kunstwerken zijn gemaakt staan op de website. Een leuke manier om zo Breda te ontdekken!

wat te doen in breda - street art

Tijd voor rust in het park

Er moet natuurlijk ook wat tijd voor rust ingelast worden. Neem daarom je picknickkleed mee en ga naar Park Valkenberg. Dit prachtige park is heerlijk om door heen te lopen en te ontsnappen uit de drukke stad. Met de statige hoge bomen en de grote vijver heb je hier veel natuur om je heen. Het park ligt achter het Kasteel van Breda.

Bron ofbeeldingen: Pinterest (fieggentrio.blogspot.com, wallpaintss.blogspot.com)