Wat te doen in Berlijn: tips en bezienswaardigheden

Wat te doen in Berlijn
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Terug in de geschiedenis

Berlijn is een stad dat vol zit met geschiedenis, je kunt het overal zien. In de 20e eeuw is hier een hoop gebeurd, zeker tijdens de Tweede Wereld Oorlog. Er zijn dan ook genoeg plekken waar je terug in de tijd kunt.

Een aantal aanraders zijn het Reichstag, de Brandenburger Tor en het Holocaust monument. Het Reichstag is een bijzonder gebouw waar het parlement zetelt. Het heeft een belangrijke rol gespeeld in de opkomst van Hitler en het National Socialisme. Een hevige brand in 1933 heeft er namelijk voor gezorgd dat Hitler een noodtoestand kon uitroepen. Wil je het Reichstag bezoeken? Reserveer dan wel van te voren!

De Brandenburger Tor deed vroeger dienst als één van de vele stadspoorten van Berlijn. Helaas werd de poort tijdens de Tweede Wereld Oorlog flink verwoest. Gelukkig werd in 1956 besloten om de Tor te renoveren. Nu is de poort een van de Duitse Eenwording.

De Berlijnse Muur mag je natuurlijk ook niet missen wanneer je de hoofdstad bezoekt. De muur werd om West-Berlijn gebouwd door de DDR, zodat de inwoners niet zomaar naar het kapitalistische westen konden vluchten. Loop ook eens langs bij Checkpoint Charlie, een voormalige grensovergangspost.

wat te doen in berlijn berlijnse muur

Winkelen in Berlijn

Wat te doen in Berlijn als je genoeg geschiedenis hebt gezien? Dan kun je natuurlijk prima gaan winkelen!

Zo is Alexanderplatz een leuke plek met vele winkel om te gaan shoppen. Ben je op zoek naar wat exclusievere winkels? Ga dan naar de Kurfürstendamm, dé winkelstraat van Berlijn. Ook betaalbare internationale winkelketens zoals H&M en Zara zijn hier te vinden. Ook het grote warenhuis KaDeWe is een bezoekje waard.

Ook een mooie plek voor de exclusieve shoppers en autoliefhebbers: Friedrichstrasse. Automerken als BMW, Ferrari en Mini zijn hier te vinden, evenals het Franse warenhuis Galeries Lafayette, met designtassen, dure make-up en luxe spullen voor het interieur.

wat te doen in berlijn kadewe

Eten en drinken

Op zoek naar eten en drinken? Bezoek dan eens de Markthall IX, een historische overdekte markt. Elke donderdagavond is er zelfs een Street Foodmarkt. Dat is smullen! En ben je toe aan wat sterkers, aan het einde van de dag? Ga dan eens langs bij Schwarze Traube, waar je heerlijke cocktails kunt drinken. De eigenaar heeft al meerdere keren de titel “Germany’s Best Mixologist” gewonnen! Op basis van jouw smaak wordt jouw persoonlijke cocktail gemaakt. Dat is nog eens genieten.

Bron afbeeldingen: Pexels, Pinterest (topinspired.com, architectenweb.nl)