Waar is komkommer goed voor?

Waar is komkommer goed voor?
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

De komkommer, wie kent hem niet? Het is een verfrissende vrucht, wat bijvoorbeeld heerlijk is in salades, maar ook om gewoon zo te eten. Maar waar is de komkommer nog meer goed voor? Het is namelijk een veelzijdige vrucht!

Veel vezels, weinig calorieën

De komkommer bevat niet superveel vitaminen en mineralen, maar is nog steeds erg gezond om te eten. De hoeveelheid die er namelijk in zit, is nog steeds een mooie gezonde hoeveelheid en doet het lichaam altijd goed. Denk aan vitamine A, B, C en E. Maar ook bevat de komkommer veel vezels, waardoor komkommer je nieren goed helpen om constipatie en nierstenen tegen te gaan. Daarnaast past de komkommer ook heel goed in een caloriearm dieet, omdat er maar weinig calorieën in zitten. Win win, dus!

waar is komkommer goed voor

De komkommer: heerlijk om te eten of voor de verzachtende werking

Maar waar is de komkommer nu nog meer goed voor? Zoals hierboven al gezegd is, kun je de komkommer heel gemakkelijk gebruiken in salades. Je hoeft hem niet te koken, waardoor het een hele gemakkelijke vrucht is. Of leg eens wat plakjes tussen je sandwich. Dat geeft een verfrissende bite aan je eten! Daarnaast bevat een komkommer veel water, wat op meerdere manieren heel goed is voor je lichaam.

Maar behalve voor eten, is de komkommer ook goed voor andere dingen. Zo helpt een schijfje komkommer op je ogen zwellingen en/of wallen tegen te gaan. Daarnaast heeft het een hydraterende en verkoelende werking op de huid. Daarom wordt het komkommer extract vaak gebruikt in zonnebrand.

waar is komkommer goed voor - sandwich

De komkommer tegen diabetes

De komkommer bevat ook nog eens een hormoon dat nodig is voor de insulineproductie van het lichaam. Dat is dus hartstikke goed voor patiënten met diabetes. De vezels, kalium en magnesium in de komkommer zorgen ervoor dat de bloeddruk gereguleerd wordt. Dit is positief voor zowel mensen met een lage als een hoge bloedruk

De komkommer: superfood?

Is de komkommer dan niet gewoon een superfood? Daar lijkt het eigenlijk wel op. De komkommer lijkt zo simpel, maar het heeft zoveel voordelen voor het lichaam. Met al zijn vitaminen, vezels en hoeveelheid water zorgt de komkommer goed voor het lichaam. Onze tip? Zorg altijd dat je komkommer in huis hebt en probeer het eens op verschillende manieren klaar te maken. Je zal verstelt staan van de veelzijdigheid van deze heerlijke en gezonde vrucht!

Bron afbeeldingen: Pixabay, Pinterest (gezondeideetjes.nl, yummly.com)