Tips voor een sfeervol interieur

Tips voor een sfeervol interieur
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
Je interieur sfeervol maken is helemaal zo moeilijk niet. Eigenlijk hoef je maar een paar kleine aanpassingen te doen om je huis meer gezelligheid of intimiteit uit te laten stralen. Met deze tips kom je al een heel eind.

De juiste raamdecoratie

Hoeveel licht jij toelaat in je huis kan de sfeer zeker beïnvloeden. Met raamdecoratie van Topjaloezieën kan je alle kanten op. Het grote voordeel van jaloezieën is dat je kunt spelen met de hoeveelheid zonlicht dat je binnenlaat. Daardoor kan je huis niet alleen warmer of koeler blijven/worden, maar kan je ook spelen met de sfeer in huis. Een zonovergoten kamer geeft immers een heel ander gevoel dan een huiskamer waar het minder licht is. En wil je even helemaal geen pottenkijkers? Dan sluit je de jaloezieën volledig.

Haal groen in huis

Dat de natuur goed voor je is, dat weet je vast al. Maar wist je ook dat het ook al scheelt als je de natuur naar binnenhaalt? Natuurlijk zal het een wandeling in het bos niet vervangen, maar het is wel een mooi begin. En de sfeer wordt heel erg beïnvloed door mooie planten in huis. Zeker grote planten kunnen een prachtige blikvanger zijn. En hoe je het ook went of keert, het geeft gewoon een fijn gevoel.

Leuke snuisterijen

Een kamer wat propvol staat is niet fijn en kan zelfs een opgejaagd gevoel geven. Maar een kamer waar alles kaal en leeg is, daar krijg ik eigenlijk nog meer de kriebels van. Een gezellig huis zit daar precies tussenin. Kies voor leuke spulletjes in een bepaalde kleurstelling óf juist voor snuisterijen die je weer meevoeren naar je vakantie! Een ander leuk idee is het maken van een fotowand. Ziet er oergezellig uit én het doet je nagenieten van de momenten waarop de foto’s gemaakt werden. Je kunt deze ook regelmatig verversen, zodat je weer andere foto’s hebt om naar te kijken. Uiteraard zijn woonkamerideeën heel persoonlijk, dus misschien word jij juist wel blijer van net iets meer of minder spulletjes op je kast of de bank… Over die bank gesproken: speel ook met mooie kussentjes op de bank! Of een heerlijk kleed om onder weg te kunnen duiken als je het koud hebt!

Kies je favoriete kleur

Wist je dat kleuren heel veel invloed hebben op mensen? Daar wordt dankbaar gebruik van gemaakt door de reclamewereld. Maar daar kan je zelf natuurlijk ook mee spelen. En dan hoef je echt niet eerst van alles over kleuren te leren, je kunt ook heel eenvoudig afgaan op wat een kleur met jou doet. Bedenk alleen wel dat een hele muur knalpaars uiteraard anders is dan een shirtje. Je kunt eens op zoek gaan op internet of je voorbeelden ziet die je wel aanstaan of hou je ogen open als je ergens bent welke kleuren je mooi vindt bij anderen. Natuurlijke tinten geven in ieder geval rust.