Televisie wegwerken in het interieur: tips en tricks

Televisie wegwerken in interieur
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

De televisie, we kunnen bijna niet meer zonder. Het is dan ook een groot onderdeel van ons interieur. Vaak is het zelfs het middelpunt van de zitkamer. Maar hoe kun je nu de televisie wegwerken als je níet wilt dat hij zo opvalt?

Televisie wegwerken: zet hem in de kast

Misschien een ouderwetse manier van de televisie wegwerken, maar wel een heel effectieve manier: zet de televisie in een afsluitbare kast! Hierdoor bepaal je zelf wanneer de televisie zichtbaar is en wanneer de beeldbuis mag verdwijnen. Handig wanneer je bijvoorbeeld visite hebt. En dat hoeft niet meer in de oude eiken kast, die we vroeger allemaal houden. Je hebt hiervoor veel slimme trucs, bijvoorbeeld moderne schuifwanden of half transparante schuifdeuren.

Maak de televisie één met het interieur

De televisie kan een apart onderdeel van het interieur zijn, maar het is ook erg mooi als je de tv één maakt met het interieur. Dit vergt wel wat voorbereidingen en plannen, maar het zorgt er uiteindelijk wel voor dat de televisie niet meer invalt, behalve wanneer je hem aan zet.

Wanddecoratie voor je tv

Geen zin in saaie deurtje en wil je wel wat meer kunst in huis? Ga dan je televisie wegwerken met mooie schilderijen. Hang ze aan een rails voor de televisie, zodat je ze zo weg kunt schuiven als je je favoriete programma’s wilt kijken. Wil je de televisie niet meer zien? Dan schuif je de schilderen er gewoon weer terug voor. Een leuke en creatieve oplossing.

televisie wegwerken kunst

Kabels wegwerken is net zo belangrijk

De kabels van de televisie wegwerken zorgt voor een opgeruimde kamer. Doe dit direct na de aanschaf van een nieuwe tv. Meestal is dit het beste moment. Eerst kijken naar de beste televisie aanbiedingen. De beste aanbiedingen kan je op diverse vergelijkingswebsites vinden. Bij aankoop van de tv, denk dan ook aan kabelgoten. Bij levering kan je direct aan de slag met het wegwerken van de kabels. Een wirwar van kabels zorgt namelijk voor veel rommel in de kamer. Kabels van de televisie wegwerken kan op verschillende manieren. Gebruik bijvoorbeeld kabelgoten van de televisie naar het stopcontact. En tegenwoordig bieden televisieproviders steeds meer draadloze opties. Dat scheelt ook alweer een hoop extra kabels.

Televisie verwerken boven de open haard

Een laatst tip voor de huizen met een open haard: Plaats de televisie in een nis boven de haard. De nis zorgt ervoor dat de televisie wegvalt in de muur. Daarnaast valt de open haard meer op dan de tv, waardoor de aandacht juist naar de open haard gaat. Een mooie manier van de televisie wegwerken. En op deze manier heb je de bank gemakkelijk richting de heerlijk warme haard én de televisie.

Bron: Pixabay, Pinterest (Eigen Huis & Tuin, mamsatwork.nl)