Nieuwste trends in tegels: je vindt ze hier!

Trends in tegels
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Een vraag: wat hebben toilet, keuken en badkamer gemeen? Het antwoord: tegels! In meer of mindere mate zijn wanden en vloeren in deze ruimtes meestal voorzien van tegels. In ruimtes waar het nat is of nat kan worden zijn tegels een heel logische keus. Je kunt ze makkelijk schoonhouden en tegels zijn goed bestand tegen vocht, damp en vet (dit geldt natuurlijk voor de keuken). Praktisch dus. Maar mag het ook mooi zijn? Maar natuurlijk! Je kunt kiezen uit verschillende soorten wandtegels, vloertegels, mozaïektegels en decortegels. Wat zijn de opvallendste trends in tegels? We zochten ze voor je op en delen de leukste hier met je.

Tegels met natuurlijke tekening

Een blijvende trend zijn tegels met natuurlijke tekening. Bijvoorbeeld een marmerlook of imitatie natuursteen. Natuurlijke tonen zorgen voor een rustige, cleane sfeer die vooral in de badkamer goed tot zijn recht komt. Varieer met licht en donker: bijvoorbeeld lichte wandtegels in combinatie met grijze marmerlook vloertegels.

Uitbundig met warme kleuren

Mag het bij jou wel een beetje knallen? In de keuken, maar ook in de badkamer, kun je met gekleurde tegels in hoogglans een heel eigen sfeer neerzetten. Geef de ruimte aan modieuze kleuren als diepgroen, warmrood of okergeel. Je kunt natuurlijk voor één soort tegel kiezen. Maar probeer ook eens een combinatie met rechthoekige wandtegels en langwerpige, grotere tegels op de vloer. Combineer kleuren of werk met een kleurfamilie en mix eens met mat en glans voor een sprankelend effect.

Een wand in mozaïektegels

Ook een leuke trend is de mozaïektegel. Je ziet in woonkamers vaak een wand in een afwijkende kleur. Dat kun in je badkamer, keuken of toiletruimte doen met een wand mozaïektegels. Een echte eyecatcher! Zijn de ruimtes bij jou klein, dan kun je ook voor enkele rijen of bijvoorbeeld een vierkant of andere vorm op de wand kiezen. Trouwens op de vloer kun je ook prachtig spelen met mozaïekaccenten. Of vloertegels helemaal in mozaïek of granito.

Kunstwerk van tegels

Ook een trend op het gebied van tegels die je helemaal naar je hand kunt zetten is de volledige mix & match van stijlen en kleuren. Bedenk een gaaf patroon (of laat iemand wat uittekenen), ga zelf mozaïeken met tegels of mix bestaande varianten willekeurig door elkaar. Klein, groot, vierkant, rond, tegelstroken, rechthoek vormen, decortegels. De vloer en de wand zijn jouw canvas. Het is jouw project en je geeft er zo een heel eigen signatuur aan.