Speelgoed opbergen: 4 leuke manieren

Speelgoed opbergen
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Wie kinderen heeft, herkent het wel: het speelgoed ligt overal! Tijd om op te ruimen dus. Alleen nu de echte uitdaging: dat het opgeruimd blijft. Dat wil nog niet altijd lukken. Een idee is om speelgoed opbergen een leuke taak te maken. Geef de kinderen een echte verantwoordelijkheid voor het opbergen van hun speelgoed en je zult zien dat het dan best makkelijk goed. En dat kun je bijvoorbeeld op de volgende manieren doen.

De bekende opbergdozen

De opbergdozen voor speelgoed opbergen zijn wel de meest bekende manier om het speelgoed goed op te ruimen. Je hebt natuurlijk de standaard plastic dozen, maar er zijn ook veel leuke alternatieven voor het speelgoed opbergen. Een rieten mand, bijvoorbeeld, of leren reiskoffers. Om speelgoed op te bergen kun je zo creatief zijn als je maar wilt. Zo maak je de opbergdozen ook nog eens onderdeel van het interieur, handig voor in de woonkamer!

speelgoed opbergen - opbergdozen

Speelgoed opbergen? Creëer een eigen speelruimte

Het is fijn als het speelgoed in ieder geval uit het zicht is. Dan valt het al minder op als de kinderen net hebben gespeeld. Dit kan door de speelruimte in de hoek of achter de bank te plaatsen, maar ook door een kast als scheidingswand in de ruimte te plaatsen. Dit is meteen handig voor het speelgoed opbergen, want het speelgoed kan daarna direct in de kast worden opgeborgen.

Meerdere kinderen? Geef ze een eigen kast

Wil je je kinderen meer verantwoordelijkheid geven voor het speelgoed opbergen? Dan is het een leuk idee om je kinderen een eigen kast te geven en de opdracht om deze altijd netjes te houden. Ze hebben dan echt de verantwoordelijkheid voor hun eigen kast, wat kinderen vaak erg leuk én belangrijk vinden. Zo is het speelgoed opbergenineens een stuk leuker.

speelgoed opbergen - multifunctionele meubels

Multifunctionele meubels

Opbergkisten zijn natuurlijk heel handig voor speelgoed opbergen, maar daar is niet altijd ruimte voor. Dan zijn multifunctionele meubels super handig. Bijvoorbeeld een bureau waar je meteen speelgoed in op kunt bergen. Of een lage en brede kast met vakjes wat ook meteen fungeert als bank. De ruimte onder het bed is ook heel goed te gebruiken voor speelgoed opbergen. Door de ruimte nuttig te gebruiken, houd je nog steeds genoeg ruimte over voor de kinderen om lekker te kunnen spelen.

Bron afbeeldingen: Pixabay, Pinterest (Puurhoutxl.nl, diyroomdecor.win)