Snel vet verbranden? Zo doe je dat!

Vet verbranden
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Nieuw jaar betekent nieuwe voornemens! Eén van de meest populaire voornemen is getting back in shape. Dat kan bijvoorbeeld door vet verbranden. Maar hoe doe je dat nu snel en effectief? Is alleen wat cardio genoeg? Moet je met gewichten aan de slag?

Wil je vet verbranden? Dat doe het effectiefst door minder te eten en meer te bewegen. Maar ja… Makkelijker gezegd dan gedaan! Met deze tips is vet verbranden een eitje.

Vet verbranden

Let op je voeding

Laten we meteen beginnen met het eerste punt: goede voeding. Minder eten kan één van de oplossingen zijn, maar gezond eten is net zo belangrijk. Onze tips voor gezond eten om vet te verbranden

  1. Begin je dag met een goed ontbijt. Hiermee start je je ‘motor’ in één keer goed op, zodat je lichaam vet beter kan verwerken. Eet bijvoorbeeld iets met volle granen, fruit, vezels of eiwitten. Je kunt dit ook makkelijk verwerken in een lekkere smoothie.
  2. Eet niet té weinig. Wanneer je te weinig eet dan dat je lichaam nodig heeft, schakelt je lichaam automatisch over naar ‘crisis stand’, waardoor het geen vet zal verbranden
  3. Vermijd snelle koolhydraten voor of tijdens het sporten. Je lichaam zal namelijk eerst deze stoffen verbranden en niet het vet!

Ver verbranden

Houd je lichaam in beweging

Je lichaam bewegen is dé manier om calorieën te verbranden. Zorg dat je met het bewegen meer calorieën kwijt raakt dan dat je binnen krijgt. Onze tips over bewegen en vet verbranden

  1. Zorg dat je voldoende eiwitten binnen krijgt, zodat je je spiermassa behoudt. Je hebt immers ook meer eiwitten nodig als je meer beweegt.
  2. Combineer cardio oefeningen met spierkrachttraining. Ook zo zorg je dat je spiermassa niet minder wordt wanneer je afvalt.
  3. Geen zin om lange tijd in de fitnesszaal te staan? Regelmatig stevig doorwandelen of fietsen zorgt ook voor vet verbranden.

Bij het vet verbranden is het voornamelijk van belang dat je een ritme kiest wat je voor een langere tijd vol kunt houden. Het zou toch zonde zijn als je een training volgt die je na een maand alweer zat bent. Besef ook dat vet verbranden tijd kost, maar met bovenstaande tips kun je effectief aan de slag. Succes!

Bron afbeeldingen: Pexels