Private lease: voordelig nieuw rijden

Private lease - voordelig nieuw rijden
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Misschien heb je vanaf afgelopen maart veel thuis gewerkt of thuis gestudeerd, maar word je straks weer op kantoor, op de opleiding of universiteit verwacht. Heb jij eigenlijk nu een (andere) auto nodig, maar nog niet genoeg of nog geen geld gespaard? Dan is private lease misschien wel de oplossing voor jou! Je gaat geen lening aan en je hoeft niet eerst het hele bedrag bij elkaar te sparen (of vrij te maken). In deze blog informeren we je over wat private lease inhoudt en de voordelen ervan. Wie weet rijd jij binnenkort wel in een nieuwe auto!

Wat houdt private lease in?

Het comfort en de flexibiliteit van zelf rijden in een nieuwe auto is groot. Maar niet iedereen heeft hiervoor het geld ineens beschikbaar. Wil je niet maanden sparen en liever geen lening aangaan? Bekijk dan eens de mogelijkheden van privé leasen.

Nieuwe auto voor vast maandbedrag

Via private lease rijd je voor een vast maandbedrag meteen in een nieuwe auto. Je kunt zelf de auto –plus eventuele extra opties –kiezen die bij jou en je budget past. Het maandbedrag is gebaseerd op het aantal verwachte kilometers en het aantal maanden dat je met de auto wilt gaan rijden.

Voordelen van privé leasen

Zakelijk leasen bestaat al veel langer, maar privé leasen is de laatste jaren aan een opmars bezig. En dat is niet zo gek, want het heeft zo zijn voordelen. Het opvallendste verschil met zakelijk leasen is dat bij private leasen geen sprake is van bijtelling. En er zijn nog meer voordelen:

  • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
  • Het aantal schadevrije jaren heeft geen invloed op de premie
  • Er zijn vaak inruilmogelijkheden voor je huidige auto.

Auto leasen of kopen?

Een auto via private lease rijden is in veel gevallen goedkoper dan zelf een nieuwe auto aanschaffen of hier geld voor lenen. Leasemaatschappijen kunnen auto’s vaak goedkoper inkopen, omdat ze er meerdere tegelijk afnemen. En als private lease klant profiteer je dus van een lagere aanschafprijs. En dat zie je terug in je premie.

Voor wie is private lease?

Iedereen van 18 jaar en ouder met een geldig rijbewijs komt in aanmerking voor private lease. Zoals eerder gezegd, je hoeft niet eerst een x-aantal schadevrije jaren te hebben om een auto privé te leasen. Dus ook als je nog maar kort een rijbewijs hebt, kan private lease gunstig zijn.