Perfect behang voor urban of industriële woonstijlen

Perfect behang voor urban of industriële woonstijlen
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Een urban woonstijl of een industriële look in huis? Dan wil je ook dat je behang hier perfect bij past. Welk soort behang koop je dan? Welke kleuren zijn hiervoor te gebruiken en zijn er bepaalde patronen die aansluiten bij jouw woninginrichting?

Kleurgebruik doet veel voor jouw woonstijl

Kleuren doen veel met ons mensen. Vaak zelfs onbewust. Wil je met jouw behang de sfeer benadrukken die je met je overige inrichting ook probeert op te roepen? Dan is een bewuste keuze voor een bepaalde kleur zeker een goede zet. Kies voor behang die je muren laat stralen door het kleurgebruik. De natuurlijke look van de urban woonstijl vraagt om kleuren uit de natuur. Groen is daarbij uiteraard een grote favoriet. Maar je kunt eveneens kiezen voor bruine of andere aardse tinten. Voor een industriële sfeer kan je eveneens voor bruintinten gaan, maar ook heel goed voor zwart of wit. Of grijs, wat immers verwijst naar metaal.

Patronen op je behang voor je Urban inrichting

Hou je wel van behang met patronen? Dan is het niet moeilijk wat je moet kiezen bij een urban woonstijl. Afbeeldingen van grote bladeren zijn uiteraard helemaal perfect. Maar je kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld Eijffinger behang met Stripes. Als je hierbij voor natuurlijke kleuren kiest heb je eveneens een prima match. Blauwe en groene strepen zijn bijvoorbeeld heel mooi. Nu kunnen patronen soms wel erg druk overkomen. Heb je dit liever niet, maar vind je alles in 1 kleur ook niet mooi? Kies er dan voor om 1 wand te behangen met een mooie afbeelding op het behang. De overige muren hou je in 1 kleur.

Patronen op je behang voor een industriële look

Ben je minder van de natuurlijke look, maar ga je liever voor de sfeer van de oude fabriekshallen? Dan is de industriële sfeer meer aan jou besteed. Patronen die je nu kunt gebruiken zijn zeker mooi als het een verweerde uitstraling heeft. Of wat dacht je van fotobehang die klinkers laten zien, een muur die vol met scheuren zit of die doet lijken alsof je muur van beton gemaakt is? Ook leuk is fotobehang van een oude fabriekshal of bijvoorbeeld een oude stationshal.

Structuren

Overige woonideeën voor je urban of industriële stijl zijn er uiteraard in overvloed. Wat betreft het behang kan je ook nog letten op de structuur van je behang. Bij beide is een glimmend behangetje niet echt mooi. Beide stijlen houden immers wel van stoer, robuust en niet al te gladjes. Behang met reliëf is een optie. Structuurbehang laat je muur meer leven!