Maak je badkamer compleet

Maak je badkamer compleet
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Ga je een nieuwe badkamer inrichten of een bestaande opknappen? Dan zijn er altijd een aantal vaste items die op je boodschappenlijstje of verlanglijstje staan. Mooie tegels en accessoires zijn zo’n onderdeel. Maar op de eerste plaats komen natuurlijk de functionaliteiten! Te beginnen met een bad en/of een douchecabine. En niet te vergeten een goede spiegel voor in de badkamer. Meer weten over deze drie basic badkamer onderdelen? Lees even mee, we vertellen je er een en ander over.

Een douchecabine of een bad, soms is het een keuze. De ruimte of de aansluitingen kunnen bepalen wat er kan in je (nieuwe) badkamer. Het mooiste en meest praktische is natuurlijk zowel een douchecabine als een bad.

Welk bad wordt het

Ga je een bad kopen, dan heb je verschillende opties. Je keus wordt natuurlijk mede bepaald door de ruimte en de vorm van je badkamer. En natuurlijk door hoe comfortabel je het wilt hebben. Een royaal bemeten ligbad is natuurlijk zalig, maar in kleinere badkamers kan een hoekbad een goed alternatief zijn. Ook kun je kiezen voor een vrijstaand bad (op pootjes) of een ingebouwd bad in de badkamer. Als je het echt luxe wilt, kun je voor een bad kiezen met een whirlpool- of bubbelfunctie.

Verwarmde en verlichte badkamerspiegel

Een badkamer is een vochtige ruimte is waar zich veel condens kan vormen. Daarom is niet elke spiegel geschikt voor in de badkamer. Als je meteen na het baden of douchen de badkamerspiegel wilt gebruiken, is een badkamerspiegel met verwarming ideaal: deze beslaat namelijk niet. Ook een badkamerspiegel met geïntegreerde verlichting is heel handig. Bij het opmaken of scheren heb je dan altijd goed zicht door goed licht. Dat zijn twee praktische tips voor als je een badkamerspiegel gaat kopen. Verder heb je natuurlijk keus uit diverse vormen en afmetingen. Wil je alleen een spiegel bij de wastafel(s) of ook een waarin je jezelf helemaal kunt zien?

Hoe kies je een douchecabine

Ook voor douchecabines geldt dat de vorm ervan bepalend is. Dus in de eerste plaats: wat kan en past er binnen de afmetingen van jouw badkamer. Verder kun je bij het kopen van een douchecabine letten op het glas, de kwaliteit ervan en de kleur en hoe gemakkelijk en goed het is schoon te houden. Wist je trouwens dat je ook douchecabines kunt kopen met een lichtbron erin? Misschien ook iets om mee te nemen in je aankoopbeslissing!