Lovehandles wegwerken: 3 tips

lovehandles
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Lovehandles, veel mensen worden er niet zo vrolijk van, hoe lief de naam ook klinkt. Lovehandles zijn vetophopingen aan de zijkant van het lichaam boven de hoop. Het is dat vervelende randje wat vaak boven de broek uit steekt. Omdat dit de eerste plek waar vet opgeslagen wordt, is het moeilijk om ervan af te komen. Maar gelukkig niet onmogelijk! Met deze tips kom jij zo van je lovehandles af.

Hoe ontstaan lovehandles?

Het vervelende van lovehandles is voornamelijk dat ze snel opvallen. Dat komt omdat ze al snel boven de broek of zwemkleding uitsteken. Lovehandles ontstaan doordat je lichaam insuline afscheidt, wanneer je veel suikers en koolhydraten eet. Dit stofje zorgt ervoor dat overschotten aan koolhydraten worden omgezet in vet. En omdat vet het liefst niet ver reist, zal het zich als eerste rond de buik ophopen. Vandaar de lovehandles!

lovehandles gezonde voeding

Lovehandles wegwerken door goede voeding

Hierboven vertelden we al dat lovehandles onstaan door teveel insuline. Eén manier is dus logischerwijs om de hoeveel insuline te beperken. Dat kan door minder suikers en koolhydraten in te nemen. Deze stoffen vind je in bijvoorbeeld pasta, pizza, brood, koekjes en chips. Een goede tip is om deze voedingsmiddelen te vervangen door producten die veel eiwitten bevatten. Eiwitten bevorderen immers de spieropbouw en spieren verbruiken calorieën. Dit zal je weer helpen om meer af te vallen. Voedingsstoffen met veel eiwitten zijn bijvoorbeeld vlees en vis, maar ook mag je groenten onbeperkt eten.

lovehandles sport

Lovehandles wegwerken door voldoende beweging

Naast goede voeding is ook voldoende beweging belangrijk. De beste manier voor je lovehandles is om veel cardio oefeningen te doen. Je kunt hiervoor naar de fitnessschool, maar ook buiten kun je prima je oefeningen doen. Denk hierbij aan een paar keer per week een stevige wandeling of een lange fietstocht. Vul de cardio oefeningen aan met wat spieroefeningen. Want wat we hierboven al vertelden, spieren verbruiken calorieën, waardoor je sneller afvalt!

Als laatste tip willen we je graag mee geven om de strijd tegen de lovehandles niet op te geven. Hoe langer de lovehandles er zitten, hoe moeilijker het is om ze weg te werken. Maar de aanhouder wint! Je zult zien dat ze na verloop van tijd verdwijnen. Gezond eten, minder suikers en koolhydraten en voldoende cardio en spieroefeningen zijn de truc.

Bron afbeeldingen: Freeimages, Pexels