Inspiratie voor decoratie eettafel

Inspiratie decoratie eettafel
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Is jouw eettafel ook wat leeg? Dan is wat inspiratie voor decoratie van de eettafel wel welkom! Er zijn gelukkige vele manieren om de eetkamertafel wat op te leuken. En deze zijn ook nog eens heel gemakkelijk. Met weinig spullen en een beetje inspiratie is de decoratie van de eettafel een makkie.

Decoratie eettafel: juiste lampen

Je kunt heel makkelijk beginnen met de lampen, deze heb je immers toch nodig. Het design van de lampen die je gebruikt maakt namelijk een groot verschil voor de uitstraling van de eettafel. Bedenk wel eerst naar welke uitstraling je op zoek bent. Houd je van zachte vormen en kleuren of ben je meer op zoek naar een wat stoerdere look? Ga eens naar een interieurwinkel en kijk goed rond. Welke stijl spreekt jou aan? Kijk ook goed naar de vorm en grootte van de eettafel. Een kleine lamp boven een grote eettafel zal al snel wegvallen. Een grote tafel mag daarom ook echt een grote lamp hebben.

inspiratie decoratie eettafel - lampen

Gebruik bloemen voor decoratie eettafel

Onze tweede tip voor inspiratie voor decoratie van de eettafel zijn bloemen. Bloemen zijn veelzijdig en kunnen overal staan, zo ook op de eettafel. Er zijn natuurlijk vele kleurrijke bloemen te koop, in alle denkbare kleuren. Zo kun je ook de kleuren kiezen die mooi bij de rest van het interieur passen, maar eigenlijk kun je alle bloemen gebruiken. Het is ook een leuke manier om elke keer weer een andere kleur naar de eettafel te brengen. En heb je geen groene vingers? Als decoratie voor de eettafel kun je natuurlijk ook neppe bloemen gebruiken. Die blijven altijd mooi.

inspiratie decoratie eettafel - servies

Je mooiste servies: theepotten en kopjes

Heb jij mooi servies in de kast staan? Haal het er maar snel uit! Je servies kun je namelijk ook goed gebruiken als inspiratie voor eettafel decoratie. En dan vooral een mooie theepot en theekopjes. Deze staan bijvoorbeeld prachtig op een mooie plaat of houten dienblad.

Een mooi tafelkleed

Als laatste inspiratietip voor decoratie van de eettafel: het tafelkleed. Met een mooie tafelkleed ziet je eettafel er ineens heel anders uit. Probeer eens verschillende soorten tafelkleden als eettafel decoratie uit. Zo kun je de tafel geheel bekleden, maar er zijn ook tafellopers die je over het midden van je tafel legt. Een tafelkleed is niet duur en je doet er ook nog eens lang mee. Een makkelijke manier dus om je eettafel te decoreren.

Bron afbeeldingen: Pixabay, Pinterest (webshop-industrialz.nl, Home Stock)