Hoe kies ik de juiste kleur vloerkleed?

Hoe kies ik de juiste kleur vloerkleed
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Vloerkleden zijn een populaire toevoeging aan woningen. Ze voegen decoratie, warmte en comfort toe aan de inrichting. Vloerkleden zijn verkrijgbaar in allerlei soorten, maten en kleuren. Daardoor kan het moeilijk zijn om te kiezen wat het juiste past.  Bij het kiezen van de juiste kleur is het belangrijk om te bedenken welke sfeer je wilt creëren met het vloerkleed. Elke kleur heeft namelijk een ander effect op de kamer. Sommige kleuren zijn neutraal en geven een subtiele ambiance, terwijl andere kleuren een kamer juist ophalen . 

Neutraal, rustig grijs

Grijs is een goed voorbeeld van een kleur die goed kan verbinden. Wie zegt dat een vloerkleed grijs en saai is? Grijs is juist een kleur met veel mogelijkheden. Om te beginnen is grijs er al in vele tinten: van licht- tot donkergrijs en antraciet. Ook zijn er verschillende patronen. Behalve effen grijs is het mogelijk om te kiezen voor een nostalgische vintage stijl, of juist strakke moderne lijnen. Daarnaast is grijs een neutrale kleur die kalmte en rust uitstraalt. Het is perfect als achtergrondkleur, en tegelijkertijd goed te combineren met andere, warmere tinten. Grijze vloerkleden worden veel gebruikt in Scandinavische woningen, waar een rustige sfeer centraal staat. 

Veelzijdig roze

Een voorbeeld van een kleur die juist in het oog springt, is roze. Een vloerkleed roze en verrassend is niet enkel geschikt voor een meisjeskamer. Roze is een vrolijke kleur, die voor passie zorgt. Het kan een ruimte waar verder weinig verschil in kleur is, zoals een witte kamer, veel levendiger maken. Daarnaast geldt net als voor grijs dat roze in vele nuances voorkomt, en dus veel mogelijkheden heeft. Violet roze wordt vaak verwerkt in vintage kleden, en is klassiek en stijlvol. Oudroze is een warme kleur, die goed te combineren is met neutrale kleuren waardoor een uitgebalanceerd kleurenpalet ontstaat. 

Meerdere kleuren 

Kun je niet kiezen welke kleur je het best vindt passen? Kies dan voor een vloerkleed met meerdere kleuren. Het kan spannend zijn om te experimenteren met meer dan één kleur. Bedenk dus goed of je het aandurft om extra kleurschakeringen te integreren. Kijk in dat geval goed naar de rest van het interieur, en welke kleuren daar al aanwezig zijn. Wat past bij de meubels? Welke kleur hebben de muren? Komen de kleuren van het vloerkleed terug in de meubels of de accessoires, brengt dat veel harmonie.