Hoe creëer je een industrieel interieur?

Hoe creëer je een industrieel interieur
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
Een industrieel design is op dit moment helemaal trendy. Zwarte stalen deuren, oude fabriekslampen en een betonlook: het is niet meer weg te denken uit onze interieurs. Wil je je woonkamer industrieel inrichten? We geven een aantal tips.

Wat kenmerkt een industrieel interieur?

Een industrieel interieur is rauw, stevig en stoer. Je ziet veel staal en onbewerkt hout terug en je ziet duidelijk dat het geïnspireerd is door oude fabrieken. In een industrieel interieur mag alles wat ouder zijn en je ziet dan ook vaak dat oude fabriekselementen, zoals buizen, worden hergebruikt.

Met de tips heb je zo een industrieel interieur?

Wil je je woonkamer industrieel inrichten? Dan hebben we een aantal tips voor je.

Kies voor de juiste kleuren

Wanneer je je huis industrieel in wilt gaan richten, kun je het beste als eerste met de verfkwast aan de slag. Schilder de muren in neutrale kleuren of gebruik behang met een steenmotief. Zorg dat je je vloer rustig houdt. Een betonvloer is natuurlijk helemaal geweldig, maar ook een stevige houten vloer staat niet slecht. Een industrieel interieur gaat het beste samen met simpele meubelstukken en weinig accessoires.

Gebruik verschillende materialen

Hout en staal zijn natuurlijk de basis van een industrieel interieur. Je ziet dit veel terug in meubelstukken. De industriële look is helemaal hip en dus zijn er tal van winkels met speciale meubelstukken. Zoek een mooie salontafel, een open, stalen kast en ook een tv meubel voor een industrieel interieur.

Zorg voor veel licht en ruimte

Zou je je woonkamer wat ruimer kunnen maken en een muur kunnen verwijderen? Ga er dan voor, of vervang de muur door een pui met stalen kozijnen. De industriële inrichting is oorspronkelijk ontstaan in lofts met héél veel ruimte, waardoor alles veel beter tot zijn recht komt. Prop je ruimtes dan ook niet helemaal vol, maar zet je meubels wat dichter op elkaar en zorg voor veel ruimte om de stukken heen. Je kunt ook meubelstukken gebruiken om je ruimte op te delen.

Industriële verlichting: een echte eyecatcher

In een industriële woonkamer mogen grote, industriële lampen niet ontbreken. Vervang alles wat modern is door – neppe – gloeilampen met een gloeidraad en stalen lampen. Je zult zien dat je lampen je interieur echt afmaken!

Maak het af met de juiste accessoires

Staat de basis van je inrichting? Dan is het nu tijd om voor accessoires te gaan. Je kunt hiervoor eens langsgaan bij de kringloop, want daar vind je vaak veel oude pareltjes. Ook een Perzisch tapijt mag eigenlijk niet ontbreken. Je zou ook oude fabrieksonderdelen onder een glazen stolp kunnen zetten of wat oude foto’s ophangen, zodat het een echt ‘oud’ tintje krijgt.