Fotowand maken: tips en inspiratie

Fotowand maken
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Mis je wat sfeer in huis en wil je je huis wat meer opfleuren? Daar heb je gelukkig geen dure kunststukken of accessoires voor nodig. Je hebt het namelijk al in huis: je eigen foto’s! Een fotowand maken is een leuke manier om je huis te decoreren. Hier zijn wat tips.

Fotowand maken: de juiste plek

Wil je een fotowand maken? Loop dan eens een rondje door het huis heen en bekijk welke plekken hier geschikt voor zijn. Je kunt namelijk op de meest verrassende plekken een fotowand maken. Wie weet heb je nog een vergeten muur in de keuken? Of een lege plek op de overloop? Boven de bank is natuurlijk ook een hele goede plek om een fotowand te maken. Je kunt uiteraard meerdere plekken gebruiken om de fotowand te plaatse.

Fotowand maken juiste plek

Verzin een thema

Voordat je je fotowand gaat maken, bedenk welke foto’s je wilt ophangen. Het leukste van de fotowand maken is om een thema te bedenken. Dit zorgt ervoor dat je foto’s niet zomaar bij elkaar geraapt zijn, maar echt wat vertellen. Denk bijvoorbeeld aan familie of vrienden. Of wie weet ben je op de mooiste plekken in de wereld geweest? Dat is ook een erg leuk thema om te gebruiken voor een fotowand maken.

En heb je meerdere plekken waar je een fotowand kunt maken? Gebruik dan meerdere thema’s!

Behalve bovenstaande thema’s kun je ook goed gebruik maken van kleuren. Zoek foto’s bij elkaar met dezelfde soort kleuren, zodat ze mooi bij elkaar passen. Ook hier is het weer leuk om meerdere fotowanden te maken, bijvoorbeeld in elke kamer een andere kleur.

Fotowand maken fotoketting

Tips voor fotowand maken

Heb je de juiste plek en de juiste foto’s gevonden? Leg je foto’s dan eerst op de grond neer, voordat je ze aan de muur hangt. Zo kun je de foto’s makkelijk heen en weer schuiven, om zo de perfecte compositie te vinden.

En weet je niet waar je moet beginnen? Een fotowand maken is het makkelijkst als je de belangrijkste foto in het midden plaatst. De rest kun je hier omheen hangen. Zo zorg je ervoor dat je de aandacht eerst naar de belangrijkste foto brengt.

Foto’s hoeven natuurlijk niet per se in lijstjes gehangen worden. Je kunt ook gebruik maken van bijvoorbeeld touw en zo een fotowand maken. Zo creëer je een creatieve fotoketting, die je makkelijk kunt opleuken met bijvoorbeeld kralen.

Bron afbeeldingen: Pexels, Pinterest (ilovemyinterior.nl)