Foto ophangen: 6 ideeën voor in huis

foto ophangen idee
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Heb jij ook zoveel foto’s en vind je het zonde om er niets mee te doen? Print ze uit hang ze op! Er zijn veel leuke ideeën om een foto op te hangen. Doe in dit blog inspiratie op en ga aan de slag!

Foto ophangen boven de trap

Foto ophangen idee nummer 1: het trapgat! Een vergeten plek in huis waar je heel goed foto’s op kunt hangen. Het leukste is om de foto’s ook trapsgewijs naar boven op te hangen, zoals in het voorbeeld hieronder. Een leuke en dynamische idee om je foto’s op te hangen.

foto ophangen idee - trap

Overal en nergens

Een foto ophangen, maar wil je geen strakke vormgeving voor je foto’s aan de muur? Je kunt je foto’s ook gewoon ‘overal en nergens’ ophangen. Ofwel, zet je foto’s niet allemaal bij elkaar, maar verspreid ze door de kamer. Zet er bijvoorbeeld een paar op een plankje aan de muur, in de boekenkast, hang een aantal foto’s op. Dit geeft een leuk en dynamisch effect en maakt de kamer ook nog eens knus.

Foto ophangen aan een touw

Geen zin om gaten in de muur te boren om je lijstjes op te hangen? Als tweede idee voor foto ophangen kun je je foto’s ook aan een touw vastmaken. Neem een stok of lat en maak hier je touwtjes aan vast. Je kunt hier je foto ophangen door deze bijvoorbeeld aan het touw te nieten.

foto ophangen idee - aan touw

Met een thema

Foto ophangen idee nummer 4: Gebruik een thema! Hang niet zomaar allerlei verschillende foto’s op, maar zoek foto’s uit op thema. ‘Vakantie’ is bijvoorbeeld een hele goede. Je kunt er zelfs aan denken om de foto’s op te hangen in een vorm die hierbij aansluit, zoals een palmboom! Op deze manier is het direct dé eyecatcher in de kamer.

Foto ophangen op de hele muur

Heb je tijd voor een groot project? Vul dan een hele muur met jouw mooiste foto’s. Je krijgt zo eigenlijk je eigen fotobehang. Het kost misschien wel wat tijd, maar het is het waard. Gebruik hierbij bijvoorbeeld alleen zwart-wit foto’s of deel de foto’s in op kleur. Dan krijg je een supergaaf effect!

foto ophangen idee - hele muur

Kleerhangers over?

Weer eens wat anders dan anders: foto ophangen aan oude metalen kleerhangers! Je kunt de foto’s ophangen door ze met knijpers aan de kleerhangers vastmaken. Gebruik hangers en knijpers in verschillende kleuren om een leuk kleureffect te creëren.

Bron afbeeldingen: Pexels, Pinterest (morelikehome.net, interieur-inrichting.net)