Balkon inspiratie nodig? Zo maak je je balkon supergezellig!

Balkon inspiratie
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Heb jij een balkon, maar heb je wat balkon inspiratie nodig? Het is soms moeilijk om te bedenken wat je nu met zo’n ruimte kunt doen. Het is vaak niet zo groot, maar toch wil je er graag wat gezelligs van maken. Het is immers vaak de enige buitenruimte van het huis. Met een aantal elementen en deze balkon inspiratie tips kun je je balkon al supergezellig maken.

Fleur je balkon op met bloemen

Het balkon opfleuren? Dat kan heel makkelijk met wat bloemen en planten. Een beetje groene vingers moet je dan wel hebben, maar je zult zien dat het er meteen een stuk gezelliger uit ziet. En tegenwoordig kun je bij de bouwmarkt veel leuke dingen vinden, speciaal  gemaakt voor het balkon. Zo kun je bakken kopen, die trapsgewijs boven elkaar staan. Belangrijk bij een balkon is om voornamelijk de hoogte te gebruiken, dus plaats gerust dingen boven elkaar.

balkon inspiratie

Niet onbelangrijk: opbergruimte

Die planten vragen natuurlijk ook om tuingereedschap. Een kleine opbergruimte is dan wel zo fijn. Een goede tip voor balkon inspiratie: een opbergrek is hiervoor ideaal. Je kunt je spulletjes in leuke gekleurde bakken plaatsen en combineren met een paar leuke bloempotten. Zo valt je opbergruimte helemaal niet op én is alles goed opgeborgen. Een andere tip is om gebruik te maken van je meubelen, als je hier voldoende ruimte hebt. Sommige meubelen hebben namelijk een opbergplek in de zitting. Nadeel is dat deze vaak wel veel ruimte in beslag nemen.

Balkon inspiratie: Een balkon is om op te zitten

Dan de tuinmeubelen voor extra balkon inspiratie, want we willen natuurlijk wel gezellig kunnen zitten. Kies voor de tuinmeubelen voor compacte designs. Massieve meubelen zorgen ervoor dat je balkon ineens heel erg vol staat. Er zijn hele leuke designs te verkrijgen, bijvoorbeeld meubelen gemaakt van dikke touwen of een houten bankje met mooie kussens.

Balkon inspiratie 2

Verlichting maakt het balkon af

De verlichting maakt het balkon helemaal af. Je kunt natuurlijk heel makkelijk een lamp aan de muur ophangen, maar nog leuker is om gebruik te maken van lantaarns. Deze kun je ook heel leuk ophangen en zijn echt een sfeermaker op je balkon. Een ander leuk idee als balkon inspiratie is om leuke slingers met verlichting op te hangen. Op deze manier is jouw balkon supergezellig en klaar voor de zomer.

Bron afbeeldingen: Pexels, Pinterest (Furn.nl, NL Mobel)