3 mooie muurdecoratie trends

3 mooie muurdecoratie trends
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

De trends van interieurdecoratie evolueren snel. Terwijl je probeert na te denken over originele manieren om je muren te decoreren lijken de trends al weer te veranderen. Het kan overweldigen aanvoelen. Maar dat hoeft niet zo te zijn. Beschouw trends als een vorm van inspiratie en vul deze aan met je persoonlijke smaak om de wanddecoratie te vinden die jouw interieur opvrolijkt. Inspiratie nodig? Hier zijn 3 mooie muurdecoratie trends die in 2023 ongetwijfeld blijven.

1. Kies voor persoonlijke foto´s

Een interieur moet persoonlijk aanvoelen. Een goede manier om dit te doen is door een lege wand op te vullen met een grote foto of een volledige collage. Dat kan een foto van je gezin zijn of een foto van een prachtig landschap tijdens een van je reizen. Kies voor een uitvergrote foto van hoge kwaliteit en laat deze foto op forex drukken om ervoor te zorgen dat het een blikvanger in je kamer wordt. Kan je niet kiezen welke foto je in je interieur hangt? Waarom kiezen? Een fotowand kan een leuke manier zijn om je muur een persoonlijke touch te geven en het is ongetwijfeld een conversatiestarter wanneer je bezoek over de vloer krijgt.

2. Vintage neon verlichting

Neonreclames en helder verlichte kunstwerken bestaan ​​al sinds de jaren 60. Oorspronkelijk werd het gebruikt als een vorm van advertenties, met fluorescerende verlichting die doorgaans aan de buitenkant van gebouwen of fabrieken hingen. Tijdens de jaren 70 zagen interieurdesigners hierin een manier om een beetje karakter aan een interieur toe te voegen. Neon verlichting in huiskamers bestaat dus al een tijdje, maar is een tijdje uit geweest. Tegenwoordig zien we steeds meer dat het terug een heropleving kent.

3. Breng de natuur binnen in je woning

Op de natuur geïnspireerde thema’s zijn een van de grootste interieurtrends in 2023. Nu steeds meer mensen zich terugtrekken in het comfort van zachte tinten en organische vormen om serene ruimtes te creëren zal je zien dat meer natuurlijke texturen en materialen hun weg vinden naar armaturen, meubels en kunst. Items zoals houten meubels, werkbladen van speksteen en curiosa van aardewerk zullen essentiële onderdelen zijn van verjongende kamers. Die interieurtrend trekt zich door op het vlak van muurdecoratie. Van landschapsschilderijen tot houten plankjes met groene planten en bloemen. De schoonheid van het buitenleven wordt weer helemaal naar binnen gebracht.