3 handige tips voor gordijnen in de woonkamer

Gordijnen woonkamer
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Ben je op zoek naar gordijnen voor in de woonkamer? Een gordijn in de woonkamer zorgen voor een fijne sfeer in de ruimte en maken de kamer helemaal af. Wanneer je op zoek bent, zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten, zoals materiaal, lengte en kleur. Door een goede gordijn in de woonkamer te kiezen, zorg je ervoor dat je kamer niet te klein wordt, maar juist lekker knus. Met deze tips kun je altijd de juiste gordijnen uitkiezen.

Zoek gordijnen die bij de rest van het interieur passen

De eerste tip voor een gordijn in de woonkamer is eigenlijk heel logisch, maar soms kun je nog wel eens verdwalen in alle keuzes die er zijn. Probeer daarom van te voren te bedenken wat voor kleur gordijnen er in jouw interieur passen. Zo kun je van te voren meteen een handige selectie maken en hoef je al niet naar bepaalde patronen of kleuren te kijken. Wil je een kleur die al veel voorkomt of maak je juist van je gordijnen een mooie kleurstatement?

Gordijnen woonkamer 2

Gordijn woonkamer: dikke of dunne stof?

Dan is het de vraag of je voor dikke, gevoerde gordijnen gaat of juist voor mooie dunne en wellicht doorzichtige gordijnen. Voor de woonkamer raden we aan om te kiezen voor een lichte of doorzichtige stof. Ligt je woonkamer aan de straatkant? Kies dan niet voor een doorzichtige variant, zodat je voldoende privacy in de woonkamer hebt. Het voordeel van een lichte stof is dat deze heel mooi plooit en meer structuur geeft aan de ruimte.

Gordijnen woonkamer 3

Laat de woonkamer hoger lijken

Door je gordijn in de woonkamer op de goede hoogte te hangen, kun je er voor zorgen dat je woonkamer hoger lijkt. Ook wanneer het plafond lager is dan normaal. Belangrijk hierbij is om de gordijnen hoger dan het raamkozijn te hangen, wanneer dit kan. Het beste resultaat krijg je wanneer je het gordijn in de woonkamer helemaal vanaf de grond tot aan het plafond laat gaan. Zo maak je van iedere lage woonkamer ineens een hogere ruimte. Dat is handig!

Natuurlijk zijn er naast deze tips nog veel meer handigheidjes voor het uitzoeken van de woonkamer. Zo is zijn het patroon en de kleur natuurlijk ook van belang. Wil je meer rust in de woonkamer? Zorg dan voor lichte kleuren, met een licht patroon.

Bron afbeeldingen: Pexels, Pinterest (Zonnelux, forolatino.info)